Nargile Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Nargile / Waterpipe

25 Ağustos 2008 Pazartesi

Nargile Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arkadaşlar nargile hazırlamak dışarıdan hernekadar kolay görünsede bilinmesi gereken püf noktaları vardır. İyi bir nargile içmek istiyorsanız, hazırlanması aşamasında dikkat etmeniz gereken bazı kuralların olduğunu unutmayın. Bu yazımda sizler için dikkat edilmesi gerekenleri listeledim.
  • Şişenin içine koyulacak su soğuk olmalıdır. İsterseniz şişeye 8-10 adet buz parçası koyabilirsiniz
  • Şişedeki suya içtiğiniz nargile türüne göre meyve çekirdekleri veya meyve kabukları koyulabilir.
  • Ser borusunun şişedeki suya temas eden kısmı 2-3 cm olmalıdır.
  • Marpucun ser üzerine takılan yerinden kesinlikle hava almamalıdır.
  • Nargile tütününü küçük parçalar haline getirerek Luleye bastırmadan, Lulenin içinden taşmayacak şekilde koyun.
  • Luleyi kaplayacak olan Aliminyum Folyo'nun kalın olmasına dikkat edin, Luleyi, kapladığınız folyoya küçük delikler açtıktan sonra hava almayacak şekilde yerleştirin.
  • Kömürünüzü ocakta yandıktan sonra 5 dakika ocak üzerinde bekletiniz. Dikkat edin kömürünüzün üzeri beyazlaşmış olması gerekir.
  • Kömürleri lulenin üzerine aralıklı biçimde yerleştirin.
  • İçerken çok sık çekmeyin çünkü tütününüzün yanmasına neden olabilir.
İşte bazı dikkat edilmesi gereken kurallar bunlar. Keyifli nargile içmeler diliyorum, hoşçakalın.

Hiç yorum yok: