- Şişenin içine koyulacak su soğuk olmalıdır. İsterseniz şişeye 8-10 adet buz parçası koyabilirsiniz
- Şişedeki suya içtiğiniz nargile türüne göre meyve çekirdekleri veya meyve kabukları koyulabilir.
- Ser borusunun şişedeki suya temas eden kısmı 2-3 cm olmalıdır.
- Marpucun ser üzerine takılan yerinden kesinlikle hava almamalıdır.
- Nargile tütününü küçük parçalar haline getirerek Luleye bastırmadan, Lulenin içinden taşmayacak şekilde koyun.
- Luleyi kaplayacak olan Aliminyum Folyo'nun kalın olmasına dikkat edin, Luleyi, kapladığınız folyoya küçük delikler açtıktan sonra hava almayacak şekilde yerleştirin.
- Kömürünüzü ocakta yandıktan sonra 5 dakika ocak üzerinde bekletiniz. Dikkat edin kömürünüzün üzeri beyazlaşmış olması gerekir.
- Kömürleri lulenin üzerine aralıklı biçimde yerleştirin.
- İçerken çok sık çekmeyin çünkü tütününüzün yanmasına neden olabilir.
25 Ağustos 2008 Pazartesi
Nargile Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Arkadaşlar nargile hazırlamak dışarıdan hernekadar kolay görünsede bilinmesi gereken püf noktaları vardır. İyi bir nargile içmek istiyorsanız, hazırlanması aşamasında dikkat etmeniz gereken bazı kuralların olduğunu unutmayın. Bu yazımda sizler için dikkat edilmesi gerekenleri listeledim.
Etiketler:
lule,
marpuç,
maşa,
meyve aromalı nargile,
nargile,
nargile hazırlamak,
sipsi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder